Запорізький регіон на мапі Еразмус+: зустріч з координаторкою проєкту Національний Еразмус+ офіс в Україні Світланою Шитіковою (01.05.2024 р., м. Запоріжжя)

1 травня 2024 р. відбулась зустріч з координаторкою проєкту Національний Еразмус+ офіс в Україні Світланою Шитіковою у місті Запоріжжя. 

Команда Запорізького національного університету організувала низку заходів для закладів Запоріжжя та області.

Першою проведено зустріч з керівниками закладів, в тому числі переміщених в м. Запоріжжя, зокрема: Запорізького національного університету, Національного технічного університету “Запорізька політехніка”, Мелітопольського державного педагогічного університету, Бердянського державного педагогічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, щодо стратегічно важливого використання можливостей Програми ЄС Еразмус+ як інструменту інтернаціоналізації для трансформації університетів у співпраці з партнерами з держав-членів ЄС та інших країн світу.

Більше 70 учасників зібрала інформаційна сесія щодо особливостей конкурсів та впровадження програми за участі працівників і студентів Запорізького національного університету, Національного технічного університету “Запорізька політехніка”, Мелітопольського державного педагогічного університету, Бердянського державного педагогічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного та інших.

Презентація спікерки.

Модерувала другу зустріч, організовану Міжнародним відділом ЗНУ, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародної та проєктної діяльності Олена Тупахіна.

На ній початківці, зацікавлені у проєктній діяльності, – представники різних факультетів вишу – дізналися про можливості програми Еразмус+ для університетів, отримали цінні поради для підвищення ефективності власних проєктних пропозицій від Світлани Шитікової, зрештою, самі ставили їй конкретні запитання й отримали змістовні відповіді.

Третя зустріч з координаторкою Національного Еразмус+ офісу в Україні об’єднала керівників і виконавців проєктів у межах програми. Вони жваво та щиро поділилися зі Світланою Шитіковою та з іншими колегами найрізноманітнішими викликами, що постали перед ними під час розробки, подання проєктних пропозицій, реалізації проєктів, презентації результатів. Світлана Шитікова давала цінні та компетентні поради учасникам зустрічі, спонукаючи їх продовжувати проєктну діяльність. Зокрема, вона наголосила на крайній потребі об’єднуватися з колегами з інших факультетів і освітніх програм у спільних проєктах. Так само важливо залучати до них галузевих практиків, представників бізнесу, що надають проєктам чіткішого прикладного спрямування. Водночас у проєктних пропозиціях варто фокусуватися на євроінтеграційних процесах, не забуваючи про неоціненний для європейських колег власне український досвід науково-дослідницької та освітньої роботи в умовах війни. Світлана Шитікова звернула увагу присутніх на важливість розвитку академічної закордонної підтримки завдяки активнішій демонстрації назовні позитивних проєктних практик. Олена Тупахіна, солідаризуючись із координаторкою Національного Еразмус+ офісу в Україні, зауважила: «Важливо, щоб проєкти залишали по собі не тільки табличку на стіні, технічне обладнання, а й помітний інституційній вплив». Зрештою, всі учасники зустрічі погодилися, що для успішної реалізації проєктів украй важлива продуктивна взаємодія і синергія.

Команди проєктів започаткували ініціативу висаджувати дерева в парку за кожен успішний проєкт університету.

Про всі проєкти Еразмус+ запрошуємо дізнатись за покликанням тут.

Щиро дякуємо камандам закладів вищої освіти Запоріжжя та області за незламність та кропітку роботу для перемоги та команду Запорізького національного університету за ініціативу та організацію заходів!

У разі виникнення питань та щодо співпраці, звертатися до міжнародного відділу ЗНУ: +38 061 228 75 08; intoffice.znu@np.znu.edu.ua

За матеріалами пресслужби Запорізького національного університету

Попередня Регіональний семінар TAM «Розроблення та впровадження спільних магістерських програм: сучасні ...